Kulttuuritalo Laikku

Vanha kirjastotalo on valmistunut vuonna 1925 arkkitehtien Jussi ja Toivo Paatelan suunnitelmien pohjalta. Alun perin rakennuksessa sijaitsi Tampereen kirjasto ja työväenopisto, kaupunginvaltuuston istuntosali (nykyinen musiikkisali) sekä taidenäyttelysalit neljännessä kerroksessa.

Muutostyön tavoitteena oli keskittää kaupungin kulttuuritoimiston tilat yhteen paikkaan, luoda toimistotilapuitteet kolmannen sektorin kulttuuritoimijoille, elävöittää talon kulttuuritarjontaa näyttely- ja luentosalitiloilla sekä siirtää taloon Lastenkultturikeskus Rulla.

Muutostöissä uusittiin perusteellisesti kaikki talon tekniset järjestelmät. Pohjakerroksen toimistotiloihin suunniteltiin Lastenkulttuurikeskus Rullan toiminnalliset ja turvalliset tilat vanhoja rakenteita kunnioittaen. Pääkerroksen aulaan tehtiin tilamuutoksia siten, että uusi kahvilatoiminto avasi tiloja luonnonvalolle ja lisäsi rakennuksen kutsuvuutta. Samassa yhteydessä uudistettiin kerroksen näyttelytiloja ja luentosali sekä tehtiin uudet infopiste ja vaatesäilytystoiminnat. Ylemmissä kerroksissa muokattiin olemassaolevia toimistotiloja uusille käyttäjille sopivaksi säilyttävillä ja sopeuttavilla, talon henkeen sopivilla ratkaisuilla. Rakennukseen tehtiin kokonaan uusi esteetön sisäänkäynti. Pohjakerrokssa poistettiin rakennuksen kosteusteknisiä ongelmakohtia uusilla rakenneratkaisuilla ja tiivistystöillä.