YRITYKSEN NIMENMUUTOS

Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen Oy:n nimenmuutos on rekisteröity 3.1.2022 ja yrityksen uusi nimi on:

Arkkitehtitoimisto Forssi Oy

Yrityksen Y-tunnus ja tehdyt sopimukset säilyvät ennallaan ja Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen säilyy yrityksen aputoiminimenä. Yrityksen osoite on edelleen Aleksis Kiven katu 11 B 33100 Tampere. Myös puhelinnumerot säilyvät ja sähköpostiosoitteet uusien rinnalla toimivat toistaiseksi.

TARINA NIMEN TAKANA

Kaikki uudelleennimetyn toimiston nykyiset osakkaat olivat perustajajäseniä vuonna 1995 perustetussa arkkitehtiopiskelijoiden ja vastavalmistuneiden arkkitehtien kymmenhenkisessä yhteenliittymässä, joka vuokrasi työtilan tuolloin vielä suljetun Finlaysonin tehdasalueen Teollisuusrakennus 9:stä. Samoissa Tampereen keskustan kiinteistöissä oli vielä myös Finlayson Oy:n tuotantoa.

Tilan korkeista ikkunoista avautui näkymä Tammerkoskeen. Tehdasalueen murrosvaihe ja 1990-luvun laman jälkeinen optimismi innoittivat nimeämään yhteisön kosken mukaan Arkkitehtuurin työhuone Forssiksi.

Työhuoneella työskenteli lyhyen ajan sisällä noin 15-20 nuorta aikuista tehden harjoitus- ja diplomitöitä, arkkitehtuurikilpailuja ja sekalaisia henkilökohtaisia toimeksiantoja. Forssi palkittiin esimerkillisestä, startup-toimintaan verrattavissa olevasta oma-aloitteisuudesta professori Erkki Helamaan rahaston kannustusstipendillä 1996.

Elämä ja työskentely Tammerkosken varrella oli rikasta; käsityöläisyys, pienyrittäjyys ja arkkitehtityöhuoneet toimivat rinnan väistyvän tekstiiliteollisuuden kanssa. Vähitellen Finlaysonin alue avautui kaupunkiin, tekstiiliteollisuus loppui ja alueen voimakas kehitys nykymuotoon alkoi. Työhuoneen jäsenet alkoivat löytää paikkojaan työelämässä, osa Tampereella, osa muissa kaupungeissa. Luonteva päätös työhuoneelle tuli 1999, kun paikalle alettiin toteuttamaan Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksen uusia tiloja. Tilojen peruskorjauksen suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen Oy.

Marko Suutarla siirtyi Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen Oy:n palvelukseen vuonna 1995, Olli-Matti Heimonen vuonna 1996 ja Jouni Kulmala vuonna 1999.

Nyt vuonna 2022, kun paljon on virrannut vettä Tammerkoskessa, nimi Forssi tekee paluun yrityksemme uusien omistusjärjestelyiden myötä.

”FORSSI”

Sana tarkoittaa slangisanakirjan mukaan voimaa ja vauhtia. Myös mielikuva tamperelaisuudesta on tavoitteenamme.