Sirkkalan kasarmi

Sirkkalan kasarmialueen rakennushanke jatkaa korttelin pitkäjänteistä kehittämistä osaksi Turun yliopiston kampusaluetta. Rakennuskokonaisuuteen sijoittuu opetus- ja tutkimustiloja Turun Yliopiston Taiteen tutkimuksen laitokselle.

Ratkaisussa yhdeksi kokonaisuudeksi on liitetty Komendantin talo eli vahtirakennus vuodelta 1848 (E.B. Lohrmann), Valkoinen talo eli sotilassairaala vuodelta 1847 (P.J.Gylich) ja Esikuntarakennus vuodelta 1875 (A.H. Dahlström).

Valkoisen talon ja Esikuntarakennuksen väliin sijoittuva yksikerroksinen nivelosa nivoo olemassa olevat rakennukset kokonaisuudeksi sisältäen sisäänkäynti- ja aulatoimintojen lisäksi pienikokoisen auditorion. Muotokieleltään rakennus edustaa vanhoille rakennuksille alisteista modernismia, jossa historiallinen ympäristö on otettu huomioon mittakaavassa, näkymissä ja materiaalivalinnoissa.

Uuden rakennuksen julkisivumateriaalit ovat vanhojen rakennusten tapaan rappaus ja lasi. Kaivokadun ja Sirkkalankadun kulmauksen vanhat lehtipuut on otettu osaksi nivelen arkkitehtuuria aukaisemalla rakennus voimakkaasti vihreään pienmaisemaan.